Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kent Leijon Jönsson: Frölundalöfte tackade för extraträningen i Malmö genom mål på Redhawks

Samuel Fagemo och Martin JanolhsBild: BILDBYRÅN
Hmm, Kent. Har den rubriken verkligen substans? Nja, men det är en söt historia. Linus Fagemo spelade för Malmö Redhawks säsongen 2006-07. Efter varje träning tog sonen Samuel, då sex år, tillfället i akt, han skrinnade ut på isen och fick nyttig istid.
Otack är emellertid världens lön.
I dag är Samuel Fagemo, född 2000, en forward på väg upp i Frölunda, SHL och världen.
Mot Malmö Redhawks på lördagseftermiddagen var han på väg att bli matchvinnare. Unge herr Fagemo tryckte in 3–2 till Frölunda, men vi-ger-aldrig-upp-Redhawks vände och vann med 5–3.
En underhållande kamp som det så ofta blir i Västkustderbyt.
Extra positivt för Redhawks var att några forwards fick göra efterlängtade mål.
Johan Olofsson var lagets interne skyttekung förra säsongen med tretton mål. Nu kom höstens premiärmål i SHL.
Martin Janolhs spräckte nollan så den sprack från kant till kant. Nyförvärvet från Pantern gjorde sitt första SHL-mål någonsin. Som 27-åring. Något man bara måste älska.
På allsvensk nivå har mannen från Hedemora varit en profilerad målskytt. Likheterna med en annan dalkarl som också spelat i Pantern finns där. Japp, jag syftar på Olle Liss i Rögle. Medan Liss är en utpräglad målskytt och kan producera i drivor när allt stämmer, hävdar jag att Janolhs register är betydligt bredare.
Apropå efterlängtade mål. Frederik Storm gjorde sitt andra för säsongen. På ett oefterhärmligt sätt. En dribblingsmanöver som få numera försöker sig på. Inte Storm dock, han snittar ett försök per match.
Men det kräver en viss skicklighet för att lyckas. Och den förmågan har Frederik Storm.
Full fart på högerkanten, riktningsförändring mot mitten, samtidigt som pucklyftet över vänsterbackens klubba kommer. Och laservägen mot det högra krysset är vidöppet. Svårt att utföra, vackert när det lyckas.
Redhawks fick klara sig utan den elegante straffskytten Emil Molin. Vid närmare eftertanke haltade han efter Linköpingsmatchen. Mot östgötarna fick han ett hårt skott på ena benet… Men det kändes mer som en ispåse på och smärtan skulle försvinna. Tydligen inte. Eller så är det en annan blessyr.
Gå till toppen