Annons

Annons

Annons

Malmö

Möjlig kontakt med försvunne 104-åringen – men polisen vill fortfarande ha in tips

Polisen tror sig ha fått telefonkontakt med den 104-årige man som varit försvunnen sedan 16-tiden på tisdagen. Det är dock fortfarande oklart var mannen befinner sig och polisen vädjar därför fortsatt om tips från allmänheten.

På onsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen är återfunnen, han hade gått hem till en anhörig.

Text: 

Bild: Patrick Persson

Annons

104-åringen försvann från sitt hem på ett vårdboende på Rudbecksgatan på Limhamn vid 16-tiden på tisdagen.

Vid 03-tiden natten mot onsdagen var mannen fortfarande försvunnen men polisen tror sig nu ha fått telefonkontakt med 104-åringen.

– Vi har pratat med en person på telefon som vi tror är han men vi vet inte, och eftersom vi inte är helt 100 så har vi fortfarande ärendet kvar. Allting tyder på att det är han men vi måste se honom för att få det bekräftat, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Annons

Annons

Personen som ringt och sagt att han är 104-åringen har inte uppgett var han befinner sig och polisen är därför angelägen om fortsatta tips från allmänheten.

– Han är sedd på olika ställen i Malmö, men uppgifterna har kommit lite för sent för att vi ska hinna fram i tid.

Enligt Thomas Söderberg har mannen försvunnit från boendet flera gånger tidigare.

– Det är inte första gången vi letar efter honom, säger Thomas Söderberg.

Sent på tisdagskvällen sökte polisen efter mannen med helikopter. Den insatsen avblåstes senare, men polispatruller sökte fortsatt efter mannen vid 03-tiden.

Enligt polisens hemsida tar sig mannen fram med hjälp av en rollator och han beskrivs vara "väldigt pigg för sin ålder".

Mannen är 163 cm lång och har grå-vitt hår och skägg.

Den som sett mannen uppmanas av polisen att ringa 112 och be att få prata med polisens regionledningscentral Syd. Den som har annan information om mannens försvinnande uppmanas att ringa polisens växelnummer 114 14.

Strax innan klockan 22 var mannen inte funnen och polisen betraktade då sökandet som ett räddningsuppdrag. I sökandet används bland annat en helikopter från polisflyget.

Polisen meddelade att ett flertal observationer och tips hade inkommit från allmänheten och att dessa varit till stor hjälp i sökarbetet.

Annons

Bild: Patrick Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan