Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

H&M nästa butik att lämna Caroli – men ägaren tror fortsatt på köpcentret

Klädbutiken H&M lämnar köpcentret Caroli. Det oroar dock inte ägaren Agoras vd Rikard Edenius: "Vi ser ett stort intresse från andra aktörer".

Avhoppen har varit många från Caroli på senare tid. Lindex, Dressmann, Kicks, Scorett och Håkanssons tillhör de som lämnat köpcentret. Nu läggs ytterligare en butik till listan. Det är H&M som stänger sin butik, vilket branschsajten Market var först att berätta om.
I ett mejl till Sydsvenskan skriver Joanna Morell, kommunikationschef H&M Sverige: "H&M-butiken i Caroli har påverkats av förändringar i köpcentrets kundtrafik. Med bakgrund till detta samt att vi gör satsningar i andra närliggande H&M-butiker, såsom butiken på Gustav Adolfs torg, Malmös största H&M-butik, så väljer vi att stänga butiken under vintern 2019".
Rikard Edenius är vd för Agora, som äger köpcentret. Han konstaterar att det sker en omsvängning i utbudet på Caroli.
– Visst finns det en hel del detaljhandelsföretag som drar ner sina ytor. Men vi ser ett stort intresse från andra aktörer – restauranger, gym, kontorsaktörer.
Vid årsskiftet öppnar bland annat matkedjan Lidl.
Sydsvenskan har tidigare berättat att Caroli beslutat att satsa på mat, service, hälsa och socialt umgänge.
Läs också Caroli satsar på gym i nattklubbsmiljö
– Det finns absolut en framtid för Caroli. Det är en jättefin stadsdel runt omkring köpcentret, säger Rikard Edenius.
Gå till toppen