Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Fackelvandring på Falsterbostranden för att hedra de döda

Falsterbo har fått en ny hösttradition: fackelvandring på stranden. Det är Falsterbo Strandbad som inleder allhelgonhelgen med en ljusets vandring för att minnas de som fattas oss.

Fackelvandring i Falsterbo Strandbad och cirka 200 personer begav sig ut genom skogen, ner mot havet med facklorna som ljuskälla.Bild: Lars Brundin
Det är tredje året i rad som det är fackelvandring i Falsterbo. Tidigare år har det kommit runt 200 personer för att vandra med facklor denna höstkväll. Vandringen är ett par kilometer lång och går först längs stranden och sedan på stigarna genom stadsparken innan man återvänder till Falsterbo Strandbad.
– Det är väldigt stämningsfullt och mysigt när tåget ringlar sig så att man ser alla ljusen, säger Katarina Nilsson från Falsterbo Strandbad.
”Vi gjorde en fackelvandring förra året och vi tyckte det var mysigt”, säger Susann Havenberg från Trelleborg. Från vänster står Maja Herrgård, Märta Liljegren, Susann Havenberg och Sanne Liljengren.Bild: Lars Brundin
Hon kallar det redan för en tradition och förklarar att fackelvandringen hålls torsdagen innan alla helgons dag.
– Detta är helgen då vi ska minnas de som fattas oss. Fackelvandringen har blivit väldigt uppskattad med stor uppslutning, säger hon.
Falsterbo Strandbad sålde facklor till självkostnadspris och efter vandringen kunde man stanna för en värmande soppa.
Många gick under torsdagen fackeltåg för att hedra de döda.Bild: Lars Brundin
Gå till toppen