Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöföretaget Tictac får ny global partner

Det Malmöbaserade e-kunskapsföretaget Tictac har slutit partnerskap med den globala branschkollegan Docebo.

Carolina Ericson, vd på Tictac.Bild: Julia Lindemalm
Tictac är ett så kallat edtechbolag som jobbar med digital utbildning. Nu står det klart att Malmöbolaget ingår partnerskap med branschkollegan Docebo.
Docebos utbildningsplattform används för att dela kunskap, utveckla medarbetare och mäta kunskap hos företag globalt – med hjälp av artificiell intelligens. Bolaget har kunder som Uber och Starbucks.
– De är en otroligt stark partner. De är världsledande i branschen så det känns fantastiskt, säger Tictacs vd Carolina Ericson.
Docebo har omkring 250 anställda och huvudkontor i Milano.
– Vi kommer att representera Docebo i hela Norden och ansvara för alltifrån marknadsföring till implementering av system. Vi har en väldigt stor kundbas redan – så precis som det brukar vara i bra samarbeten så vinner båda på det här, säger Carolina Ericson.
Läs också Malmöbaserat utbildningsföretag siktar på nya marknader
Vad innebär det nya partnerskapet för Tictac?
– Docebo kompletterar vårt befintliga utbud. Det gör att vi kan erbjuda tjänster även till de större kunderna som behöver mer kompletta plattformar. Det gäller framförallt offline-lösningar till olje- och försvarsindustrin. Sedan är det en stor fördel för oss att de har kommit så långt när gäller AI.
År 2020 hoppas Tictac att kunna etablera sig i Tyskland och norra Europa.
– Vi tror att vi kommer att landa på 38 miljoner i omsättning i år. Det innebär att vi växer med nästan 30 procent. Det är såklart otroligt kul. Vi tror att vi den närmsta åren kommer växa med minst 20 procent årligen, säger Carolina Ericson.
Fakta

Tictac

Verksamhet: Edtechföretag som utvecklar plattformar för digitalt lärande.

Säte: Malmö.

Omsättning: 30 miljoner (2017).

Antal anställda: 24 (2017).

Resultat efter finansnetto: 2,4 miljoner (2017).

Gå till toppen