Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Strandberg tillbaka - mål direkt när MFF vann

Carlos Strandberg gjorde comeback i MFF:s startelva mot Örebro och satte ett mål direkt. Han bildade anfallspar med Marcus Antonsson som också gjorde mål när MFF vann med 4-0.

Avstängde Uwe Rösler kunde inte coacha sitt MFF från sidlinjen mot Örebro. Istället var det Andreas Georgson och Olof Persson som coachade.
Rösler skiftade sex startspelare jämfört med AIK-matchen i måndags. Intressantast att Carlos Strandberg var tillbaka. Senast han startade i allsvenskan var mot Trelleborg 18 augusti. Även då tillsammans med Marcus Antonsson på topp.
Redan i den sjätte matchminuten blev det 1-0 till MFF. Det var Marcus Antonsson som fint förvaltade en fin djupledsboll från Franz Brorsson.
Antonssons sjunde allsvenska mål på tretton matcher. Han uppträdde lite i Markus Rosenbergs roll. Rosenberg vilade på banken. Han tog sig också coachens roll på sidlinjen några gånger.
Efter en kvart kunde det blivit ett nytt MFF-mål. Antonsson tog sig fram på vänsterkanten och lyrade in bollen i mitten där Strandberg provade på en cykelspark som precis gick utanför.
I den 28:e minuten kom målet för Strandberg. Ett lyft med klacken över Oscar Jansson i Örebromålet i höjd med straffpunkten. Anders Christiansen spelade fram.
Strandbergs första allsvenska mål sedan 21 juli. Efterlängtat.
MFF fortsatte att trycka på mot ett geistlöst Örebro. Lasse Nielsen hade en nick i ribban innan Romain Gall vackert sköt 3-0 genom Romain Gall på en retur på frispark av Behrang Safari.
Även Carlos Strandberg hade ett rungande ribbskott med knappa kvarten kvar.
I den 80:e minuten byttes Strandberg ut och Markus Roseberg fick chansen att dirigera sitt MFF ute på plan.
Det skulle bli 4-0 också och Antonsson fick en assist när han i växelspel lättade bollen fram till Eric Larsson.
Andreas Vindheim fick gult kort några sekunder före han blev utbytt i andra halvlek och är avstängd i söndagens möte mot Göteborg.
Segern förde MFF närmare trean Hammarby och fyra Häcken i tabellen. MFF har 52 poäng med två matcher kvar, en poäng efter Häcken och två poäng efter Hammarby. De två lagen möts i nästa omgång. Ett raffinerat slut i konkurrensen om Europaplatserna samtidigt som AIK gjorde ett litet guldryck genom segern i Östersund.
Segern mot Örebro var MFF:s tusende i allsvenskan.
Gå till toppen