Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tågen till och från Köpenhamn över Bron är inställda till klockan 13.00

Ska du till Kastrup eller Köpenhamn via Bron i helgen? Räkna då med extra restid. Från lördag lunch och ett dygn framåt går inga tåg över Bron på grund av banarbete.

Bild: Johan Nilsson / TT
Det är Trafikverket som ska genomföra underhållsarbete på Öresundsbron i helgen. Detta arbete startar lördagen den 3 november klockan 13 och slutar ett dygn senare, klockan 13 på söndagen.
Det innebär att Öresundstågen är inställda mellan Malmö C och Köpenhamns flygplats Kastrup. Istället ersätter buss. Dessa avgår från Hyllie station, förutom på natten då bussarna går från Malmö C. Bussarna avgår samma tider som tågen skulle ha gått, men Skånetrafiken uppmanar alla att räkna med längre restider.
Dessutom planeras banarbete även på den danska sidan i helgen – närmare bestämt på sträckan mellan flygplatsen och Köpenhamn. Från lördag klockan 20 till tidig söndag morgon, klockan 05, ersätter buss även på den sträckan. Under den tiden går också bussen från Malmö hela vägen till hovedbanegården i Köpenhamn.
Ett alternativ för den som vill resa från Malmö till Köpenhamn är att ta ersättningsbussen från Hyllie till Kastrup, och sedan Metron in till stan.
Här kan du söka information om din resa: Skånetrafikens reseplanerare och rejseplanen.dk.
Gå till toppen