Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon gräver upp sin älsklingshäst ur graven

Under tjugo år har Viktor vilat under sin favoritplats i hagen. Nu är han på väg upp igen, ben för ben. Ingela Persson återser sin allra käraste häst.
– Det känns som att han kommer hem, att jag får tillbaka honom.

Ingela Perssons vilja var att Viktor skulle få ligga på sidan. När hon inledde grävarbetet insåg hon att hennes pappa och en bekant gjorde annorlunda när de begravde Viktor. "De har tryckt ned honom med ryggen först. Jag blev väldigt upprörd när jag märkte det. Pappa trodde nog aldrig att jag skulle fullfölja det här projektet."Bild: Lars Brundin
Hon drar bort den blå presenningen, den som ska hålla räven borta. Längst ner i gropen sticker Viktor fram mulen. Han fick tarmvred 1998, avlivning var enda utvägen. Det 22-åriga svenska halvblodet fick sin sista vila på platsen i hagen där han oftast stod och tog det lugnt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen