Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ajeti sköt Eskilstuna till allsvenskt kval

Bajram Ajeti tog lång ansats – och en sträckt vrist senare skrek han ut sin glädje. Anfallarens sena frispark ordnade 2–2 hemma mot Frej och säkrade allsvenskt kval för AFC Eskilstuna.

Bajram Ajeti (höger) sköt AFC Eskilstuna till allsvenskt kval.Bild: Anders Wiklund/TT
Spelarna i Eskilstuna hade avgörandet i sina egna händer. Vid minst en poäng hemma mot Frej skulle kvalplatsen till allsvenskan vara säkrad.
Då fick klubben bekymmer på Tunavallen.
Joakim Runnemos volleymål i 35:e minuten – på Jakob Glasbergs inlägg – gav Frej ledningen och sex minuter senare ökade gästerna på till 2–0 när hemmaspelaren Zurab Tsiskaridze nickade in bollen i eget mål.
Men det skulle ordna sig ändå för Eskilstuna, och det tack vare en sommarvärvning.
Bajram Ajeti, som i somras lämnade allsvenska Brommapojkarna för spel i superettan, reducerade i 57:e minuten.
Sedan slog han till på tilläggstid.
I 96:e minuten skickade han in en frispark till 2–2, och det var målet som Eskilstuna behövde för att säkra en kvalplats till nästa allsvenska säsong.
Helsingborg och Falkenberg är sedan tidigare klara för allsvenskan till nästa säsong.
För Gefle fortsätter dock raset i seriesystemet. Efter 0–4-förlusten borta mot Degerfors får klubben, som spelade i allsvenskan för två säsonger sedan, börja om i division 1.
Gå till toppen