Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Sommarlov vill tillbaka till Beijers park

I somras flyttade tv-programmet Sommarlov från Västra hamnen till Kirseberg. SVT vill återvända nästa sommar med sin barnsuccé.

Flytten till Beijers park berodde bland annat på att det skulle bli lättare att ta emot en större publik. Årets publikrekord på Sommarlov var 3 500 personer, då var Theoz gästartistBild: Lars Brundin
SVT har ansökt om ett tillfälligt bygglov för bland annat en dubbeldäckad Londonbuss, flytbrygga, scen och koja i Beijers park under tiden 20 maj till den sista augusti. Rätt likt som det såg ut i somras.
I somras var det också första gången som Sommarlov inte direktsändes, det spelades in i förväg för att få en bättre produktion.
– Inte ens tredjedel av ”Sommarlovs” tittare ser programmet i direktsändning. Den stora publiken har vi på SVT play. När vi har funderat på hur vi kan göra ett ännu bättre tv-program för sjuåringar så har vi insett att det inte spelar så stor roll för dem om det är live, sa Sommarlovs projektledare Anna-Maria Nildén till Dygnet runt inför årets flytt.
Dammen, till vänster, och kullen som rymmer stor publik var några saker som SVT föll för i Beijers park.Bild: Lars Brundin
Hon sa också att dammen och kullen gjorde att valet föll på parken i Kirseberg.
– Det satte igång vår fantasi. Vi ville gärna till en ny inspelningsplats för att kunna berätta nya historier.
Platschefen Åsa Häggblom säger att den här bygglovsansökan är starten på nästa års program.
– Det blev en stor förändring när vi valde en ny plats, det kommer säkert att bli en del förändringar nästa år också. Men vi har inte kommit så långt som till innehållet i vår planering ännu, säger Åsa Häggblom.
Har ni någon plan B om kommunen säger nej till Beijers park?
– Vi har alltid en plan B, men detta är den enda bygglovsansökan vi har lämnat in, säger hon.
Redan 1978 började SVT sända morgon-tv för sommarlovslediga barn. 2019 års version av ”Sommarlov” blir den sjunde säsongen i rad i Malmö, varav fem har sänts från Västra hamnen.
I år var det Alexander Hermansson, Malin Olsson och Angelika Prick som ledde Sommarlov.
Alexander Hermansson, Malin Olsson och Angelika Prick var programledare 2018.Bild: Mattias Ankrah /SVT
Gå till toppen