Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Taxichaufför skadad efter skottlossning på Rosengård: ”Har haft en ohygglig tur”

På lördagskvällen blev en taxichaufför skadad efter att ha blivit beskjuten med flera skott på Rosengård. Mannen blev träffad i armen och fördes till sjukhus av polis. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

En taxichaufför blev beskjuten på lördagskvällen och fördes till sjukhus av en polispatrull.Bild: Patrick Persson
Klockan 21.31 blev en polispatrull stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen på Rosengård. Chauffören var skottskadad och berättade att han hade blivit beskjuten på en annan adress.
– Taxichauffören har blivit beskjuten in i taxibilen på en annan adress och har en förmodad skottskada, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, kort efter skottlossningen.
Polispatrullen kallade in förstärkning och lastade mannen i sin bil och körde honom till sjukhus. Ett område längs Västra Kattarpsvägen och Cronmans väg spärrades av och genomsöktes med vapenhund. Polisens tekniker gjorde en brottsplatsundersökning och patruller genomförde förhör med eventuella vittnen. Man kontrollerade också om det finns kameraövervakning i området.
– Vi har ingen gripen just nu. Chauffören har haft en ohygglig tur, skottet tar i underarmen och han skyddar sig reflexmässigt, sa Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, strax innan klockan 01.
Hur många skott avlossades?
– En handfull.
Har ni hunnit förhöra taxichauffören?
– Ja, men jag vet inte vad det har gett.
Polisen sökte efter minst en beväpnad gärningsperson och taxibilen togs i beslag. På söndagen var ingen misstänkt gripen. Händelsen utreds som försök till mord.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen