Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Avicii prisades postumt på MTV-gala

Camila Cabello blev den stora vinnaren på kvällens EMA-gala. Hon kammade hem hela fyra priser, däribland toppkategorierna årets låt och årets artist. Avicii blev årets svenska artist.

21-åriga artisten Camila Cabello vann flest priser på årets MTV European Music Awards.Bild: Stuart C. Wilson/AP/TT
Det var kvinnorna som dominerade bland årets pristagare på MTV European Music Awards i spanska Bilbao. Efter sex nomineringar lyckades den amerikansk-kubanska sångerskan Camila Cabello bräcka sitt tuffa motstånd i hela fyra kategorier.
– Tack så mycket! Wow. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag känner mig så lycklig bara över att få vara här i kväll och att bli nominerad, sade Cabello i samband med att hon tog emot sin tredje prisstatyett.
Nicki Minaj hade även hon all anledning att fira efter att hon vann pris för både årets hiphop och årets stil. Galans hederspris gick till Janet Jackson, som vände sig till "sina systrar" i sitt tacktal.
– Jag är en av de kvinnorna som tystats, både bokstavligt och emotionellt, kvinnor som blivit utsatta för övergrepp, förnedrade, levt i rädsla. Jag står med er. Ni är mina systrar, sade den 52-åriga artisten från scenen.
Tim "Avicii" Bergling prisades postumt i kategorin bästa svenska artist. Det är andra gången han tilldelas priset. Första gången var 2013 – samma år som debutalbumet "True" kom och singeln "Wake Me Up" blev en megahit världen över.
Fakta

Årets vinnare i urval

Bästa svenska artist: Avicii

Bästa låt: Camila Cabello – Havana ft. Young Thug

Bästa artist: Camila Cabello

Bästa elektroniska: Marshmello

Biggest fans: BTS

Bästa stil: Nicki Minaj

Bästa pop: Dua Lipa

Bästa musikvideo: Camila Cabello – Havana ft. Young Thug

Bästa alternativa: Panic! At The Disco

Bästa nya artist: Cardi B

Bästa hip hop: Nicki Minaj

Bästa rock: 5 Seconds Of Summer

Bästa liveakt: Shawn Mendes

Global ikon: Janet Jackson

Källa: MTV

Gå till toppen