Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Bo Ohlsson-ägare miljoninvesterar i skånskt konståkningsföretag

Affärsmannen Erik Andersson, som bland annat äger lågprisvaruhuset Bo Ohlsson i Tomelilla, investerar två miljoner kronor i Passionice – ett Malmöbolag som tillverkar och säljer konståkningsdräkter.

Christine Lacoste och Maria Gavelin driver tillsammans Passionice och har själva varit aktiva i konståkningsvärlden i många år.Bild: Elisabeth Carholm
För sex år sedan förvandlade Christine Lacoste sin hobby till ett heltidsjobb. Hon startade företaget Passionice och började tillverka glittrande konståkningsdräkter.
För ett drygt år sedan slog hon ihop sig med den nyutbildade designern Maria Gavelin, som även hon har ett förflutet inom konståkningen.
Läs mer: Hon gör affär av sin passion – designar dräkter till Sveriges konståkningselit
Nu investerar affärsmannen Erik Andersson två miljoner kronor i Passionice. Erik Andersson äger investmentbolaget Baby Invest som har bolag som Bo Ohlsson, Teddykompaniet i Båstad och Engelbreksboden i sin portfölj.
Miljoninvesteringen gör det möjligt för Passionice att köpa ny utrustning, anställa fler och starta upp en småskalig fabrik i Malmö.
– Vi kommer att anställa fyra personer till. Idag är vi bara vi två. Vi ska släppa vår nya kollektion i maj så vi börjar anställa det första kvartalet 2019, säger Christine Lacoste.
Christine Lacoste tillverkar konståknings-, gymnastik-, och dansdräkter i Passionices lokaler i Fosie.Bild: Elisabeth Carholm
Med miljoninvesteringen i ryggen vill Passionice även utveckla sin satsning på andra träningskläder, till exempel dräkter för dans och gymnastik. Dessutom hoppas de kunna nå ut bredare på den europeiska marknaden.
– Allt tillverkas här i Malmö och vi har gjort oss kända i Sverige för våra träningskläder och konståkningskläder. Men vi har också börjat exportera ganska mycket till resten av Europa. Det finns inte så många tillverkare av konståkningsdräkter i Europa så vi har verkligen en chans att komma in på den marknaden. Med de här pengarna kommer vi att kunna göra det som proffs, inte bara som ett hobbyföretag, säger Christine Lacoste.
Gå till toppen