Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Nittioåriga Gullan Bornemark släpper ny platta

Gullan Bornemark släpper ny platta. Arkivbild.Bild: NORA LOREK / TT
Musikern Gullan Bornemark från Limhamn är känd för sina klassiska barnlåtar som "Gubben i lådan" och "Sudda sudda" – men trots sina 90 år fyllda är det fortsatt full fart på kompositören och musikpedagogen. På fredag tilldelas hon Musikförläggarnas hederspris – och passar samtidigt på att släppa ett nytt album.
Plattan har titeln "Mina egna favoriter" och är producerad av sonen Dan Bornemark. På albumet tolkar Gullan tillsammans med barnbarnen Hjördis och Signe nitton kända och mindre kända Gullanlåtar, tillsammans med ett jazzband.
"Med den här plattan ville Dan och jag bjuda på mina egna favoriter i en behagligt svängig och mjuk musikdiggaratmosfär med pianospelet i fokus. Många av låtarna är mina barnlåtar, men i en lite vuxnare skrud – det här är en platta för alla." säger Gullan Bornemark i ett pressmeddelande och tillägger:
"Dessutom ville jag göra den tillsammans med mina barnbarn, Hjördis och Signe."
Gullan Bornemark valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2015 och höll ett uppskattat sommarprat i Sveriges Radio förra året.
Gå till toppen