Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Njut av sanden och havet i vinter – utan hund

Gå gärna ut på Måkläppen i vinter, men respektera reglerna och lämna hunden på rätt sida om reservatsgränsen, skriver Berit Willemo.Bild: Hussein El-alawi
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Sverige är ett fantastiskt land, med en fantastisk natur att leva och bo i. Vi har också en mycket stor möjlighet att uppleva naturen, som sträcker sig från de svenska fjällen i norr till de långa sandstränderna i söder. Det är mycket sällan vi känner oss hindrade av staket eller andra avspärrningar.
I våra naturreservat är det dock viktigt att läsa de skyltar, som finns uppsatta vid inträdet i naturreservatet.
Måkläppen i Falsterbo är ett naturreservat och som sådant har det sina regler och är endast öppet för besök mellan 1 november och den 31 januari.
På skylten ut mot Måkläppen står tydligt att hund inte får finnas där under någon del av året. Dessutom har man en speciell skylt där svart hund på vit botten är överstruken med ett rött streck.
Ett internationellt språk , som kan tolkas av alla!
I lördags bröt ett par mot hundförbudet genom att vandra ut med sin hund. För all del i koppel, men det får inte finnas hundar på Måkläppen.
Om vi även i fortsättningen ska kunna njuta av den vackra naturen måste vi ta fram ordet hänsyn. Du, jag och vi måste visa hänsyn mot djur och natur och tänka på att även kommande generationer skall kunna få de upplevelser vår fina natur ger oss.
För övrigt var det en solig och berikande dag på Måkläppen.

Berit Willemo

Gå till toppen