Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Tetra Pak

Tetra Pak drar ner i Lund – 150 jobb hotas

Förpackningsjätten Tetra Pak har varslat 150 anställda vid anläggningen i Lund om uppsägning. Varslet anses hänga samman med företagets omställning till en verksamhet med ökat fokus på automatisering och digitalisering.

Flygbild över Tetra Pak i Lund.Bild: Bengt Arvidson
– Nu pågår det samråd med lokala fackliga representanter relaterat till föreslagna organisationsförändringar på Tetra Pak i Lund, säger Christina Appelgren, kommunikationschef för Tetra Pak.
I förra veckan fick 70 personer på anläggningen i Lund reda på att de varslats om uppsägning. Under tisdagen hölls ett informationsmöte där ytterligare 80 anställda fick samma budskap vilket innebär att sammanlagt 150 tjänster ser ut att försvinna.
Enligt Christina Appelgren handlar varslet om företagets önskan om ökat fokus på automatisering, digitalisering och hållbarhet, vilket kräver rekrytering av nya typer av kompetenser till organisationen.
I den pågående omställningen vill Christina Appelgren dock inte berätta vilken typ av personal som företaget nu också ska göra sig av med:
– Det kan jag inte gå in på, säger hon.
Christina Appelgren vill heller inte gå närmare in på eventuella behov av ytterligare nedskärningar i Lund:
– Vi ser hela tiden över vår verksamhet, och liknande beslut kommunicerar vi i sådana fall i första hand till våra anställda, säger Christina Appelgren.
Fakta

Tetra Pak

Säte: Lund.

Omsättning (2017): 16,1 miljarder kronor.

Antal anställda (2017): 3758.

Resultat efter finansnetto (2017): 559,8 miljoner kronor.

Gå till toppen