Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fair Play vill ha Båstadsamarbete: ”Tjejerna behöver se sina stjärnor”

Fair Play vill hänga på Båstad och skapa en internationell i tennis i Malmö på sommaren.
– Om några år skulle vi kunna ha ett samarbete med Båstad i anslutning till deras tävlingar, säger Fair Plays klubbchef Janne Immonen.

Fair Plays elitserielag: Sydney Berlin, Frida Bostrand, Malene Helgö, coachen Mervana Jugic-Salkic, Kajsa Rinaldo Persson, Karen Barritza.Bild: Richard Åkesson
I måndags förklarade arrangörerna i Båstad att man på nytt skulle satsa på en damtävling på hög nivå. Sommartid – juni-augusti - finns det ingenting i tävlingsväg i Malmö utomhus. Men det ska bli annorlunda.
– Hösten 2019 räknar vi med att Malmö stad ska ha igång fem nya banor på Limhamns idrottsplats som vi kan hyra. Då har vi sju banor och möjligheten att göra något i tävlingsväg. Det behövs både för tjejerna och killarna på väg upp, menar han.
Fair Plays damcoach, Mervana Jugic-Salkic, gillar tanken.
– De unga tjejerna behöver få se sina stjärnor och få chansen att spela mot dem också, tycker hon.
Mervana Jugic-Salkic har elitspelat i många år. Nu är hon tillbaka efter mammaledighet för att coacha Fair Plays elitserielag över sju gruppspelsmatcher i november.
– Målet är guld som alltid, säger hon.
Ända sedan 2015 har både Fair Plays damer och herrar vunnit SM-guldet inomhus.
– Vi kan ju inte sikta på något annat även om vi får starta utan vår etta Cornelia Lister, menar hon.
I laget finns två nytillskott den här säsongen, den 19-åriga norskan Malene Helgö och tidigare Växjöspelaren Kajsa Rinaldo Persson.
– November är det nästan alla går och väntar på. Jag är väldigt glad den här gången att vi kan ha alla samlade i Malmö mellan matcherna för träning. Det kommer att ge en fin stämning i laget, tror Mervana Jugic Salkic.
Fakta

Elitserien damer

Premiäromgången 7/11

Fair Play-Upsala, Helsingborg-Salk, Elfsborg-Tabergsdalen, KLTK, Enskede.

Damlaget

Cornelia Lister, Kajsa Rinaldo Persson, Karen Barritza, Malene Helgö, Sydney Berlin, Frida Bostrand, Mathilda Malm.

SM-finalen spelar söndag 2 december mellan ettan och tvåan i grundserien.

Gå till toppen