Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Hårdvarujätte varslar i Lund – 50 jobb hänger löst

Den brittiska hårdvarujätten ARM varslar 50 anställda i Lund om uppsägning. Nedskärningen är ett led i företagets omställning med ökat teknikfokus på maskininlärning.

ARM Sweden i Lund.Bild: ARM
ARM Sweden i Lund har verksamhet inom tre områden: maskininlärning, grafikprocessorer och trådlös teknik.
Beträffande det sistnämnda segmentet köpte ARM så sent som i början av 2017 det Lundabaserade IoT-bolaget Mistbase som utvecklade hårdvara och mjukvara för trådlös kommunikation mellan uppkopplade enheter.
Över en natt tog ARM över teknik samt närmare 20 anställda från Mistbase. Men idag är det andra tongångar. ARM vill nämligen minska sitt engagemang inom just trådlös teknik, och istället lägga mer kraft på maskininlärning.
– Vi bygger bland annat processorer för maskininlärning, och här är industrin enig om att detta är ett tillväxtområde med väldigt många framtida tillämpningsområden, säger Olof Dellien, vd för ARM Sweden i Lund.
I den pågående förändringsprocessen bedömer det förlusttyngda bolaget att cirka 50 tjänster måste bort. Men exakt hur många medarbetare som till syvende och sist kommer att tvingas lämna företaget visar sig först när de fackliga förhandlingarna är avklarade.
– Omställningen kommer att påverka vår personalsituation. Samtidigt kommer vi också att skapa nya tjänster inom vårt nya fokusområde, säger Olof Dellien.
Läs mer: Brittisk jätte köper upp Lundabolag
Fakta

ARM Sweden

Omsättning för det brutna räkenskapsåret i mars 2018: 249,3 miljoner kronor.

Antal anställda (2018): cirka 190.

Resultat efter finansnetto för det brutna räkenskapsåret i mars 2018: minus 111,7 miljoner kronor.

Gå till toppen