Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning i Malmö – lägenhet besköts med flera skott

Polisen spärrade av ett område på Hermodsdal på torsdagseftermiddagen efter en skottlossning. Flera skotthål påträffades i ett fönster till en lägenhet.

Polisen spärrade av ett området runt den misstänkta brottsplatsen.Bild: Hussein El-Alawi
Polisen ryckte ut till Docentgatan på Hermodsdal vid 15-tiden på torsdagen efter flera samtal om en misstänkt skottlossning.
– Vi har samstämmiga uppgifter från flera uppringare, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisens länskommunikationscentral i Malmö.
Flera förmodade skotthål hittades i ett fönster till en lägenhet och polisen spärrade av brottsplatsen. Kriminaltekniker och vapenhundar kallades också till platsen.
Ett fönster med vad som ser ut som skotthål på platsen.Bild: Hussein El-Alawi
Det befann sig flera personer i lägenheten när den besköts men ingen har kommit till skada fysiskt. Polisen utreder nu bland annat om det finns någon eventuell hotbild mot någon av personerna med anknytning till lägenheten.
En anmälan om grovt olaga hot, grovt vapenbrott och skadegörelse är upprättad.
Polisen har även hört ett antal personer som målsägande och även flera vittnen. På torsdagskvällen har ingen gripits för skottlossningen.
En del av avspärrningarna har hävts men kriminalteknikerna är fortfarande på platsen vid 20-tiden på kvällen.
Bild: Hussein El-Alawi
Gå till toppen