Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Man skjuten i ryggen utanför Mobilia

En man i 20-årsåldern sköts ner med flera skott natten till torsdagen. Kulorna träffade i ryggen och han fördes allvarligt skadad till sjukhus. Ingen är gripen. Polisen har flera spår.

Polis och ambulanser kallades strax innan 02 i natt till Burger King på Mobila köpcentrum på grund av en skjutning.Bild: Patrick Persson
Det var strax före klockan 02 natten till torsdagen som ännu ett larm om skottlossning kom in till polisen. Flera vittnen hörde skottlossningen vid köpcentrumet Mobilia i Malmö och ringde in.
Skotten avlossades på parkeringen mellan Mobilia och Burger King. Snabbmatskedjan hade fortfarande öppet när skjutningen inträffade.
Läs också Man skjuten till döds på Hermodsdal – två gripna
Den skjutne är enligt Sydsvenskans uppgifter en 21-årig man som själv är förankrad i den undre världen. Han förekommer bland annat i utredningen om mordet på Docentgatan i februari i år.
Polis spärrade av runt Burger King och hela Stadiongatan.Bild: Patrick Persson
Enligt Sydsvenskans fotograf Patrick Persson hade den skjutne redan körts till akuten, en kilometer bort från skjutplatsen, med privatbil när polisen kom fram. Polisen spärrade av runt Burger King och hela Stadiongatan utanför Mobilia för att söka spår.
Där hittades bland annat tomhylsor från det eller de vapen som användes vid skjutningen.
Polispersonal med hund sökte på Stadiongatan och en bit ner på Blekingsborgsgatan.
Polisen spärrade även av ett område utanför akuten och sökte igenom privatbilen som den skjutne kommit dit med.
När polisen kom fram hade den skjutna mannen körts en kilometer bort till akuten med privatbil. Akutmottagningen spärrades av. Polispersonal sökte sedan igenom bilen som den skjutne kommit till akuten i.Bild: Patrick Persson
Händelsen rubriceras som mordförsök.
Polis på plats på torsdagsmorgonen. De sökte bland annat efter skotthål.Bild: Bengt Arvidson
Polisen har pratat med anställda på Burger King, eftersom mordförsöket skedde i närheten av hamburgekedjan.
– Det handlar om vittnen som främst har hört skottlossningen, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.
Har ni någon eller några misstänkta?
– Inte vad jag känner till i alla fall. Men ingen är gripen.
Mannen beskrivs av polisen som allvarligt men inte livshotande skadad.
Polispersonal med hund sökte på Stadiongatan och en bit ner på Blekingsborgsgatan i jakt på eventuella spår eller föremål som kan ha med skjutningen att göra.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen