Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Antonssons kvittering räddade MFF: ”Besvikelse att vi inte vinner”

Marcus Antonsson fixade en poäng för MFF i Europa League-mötet med Sarpsborg.
I Norge blev det 1–1. Och i Malmö blev det samma resultat med Marcus Antonsson som målskytt för hemmalaget.
– Jag tycker vi skapa tillräckligt för att vinna, förklarade Markus Rosenberg för TV9.

Markus Rosenberg and Marcus Antonsson jublar efter 1–1.Bild: LUDVIG THUNMAN
Sarpsborg visade direkt att man är kontringsfarligt. Den snabbe anfallaren Rashad Muhammed sprang ifatt Lasse Nielsen och knyckte bollen från MFF-backen, men skottet gick utanför.
Första MFF-chansen kom i den trettonde minuten. Anders Christiansen sköt ett flackt skott som Sarpsborgsmålvakten Aleksandr Vasuytin stoppade, men ingen hemmaspelare hann fram på returen.
MFF började få upp trycket i mitten av den första halvleken. Efter snyggt broderande nickade Marcus Antonsson ett inlägg från Behrang Safari utanför.
Marcus Antonsson fortsatte att vara het. Kom först i en löpduell och fick iväg ett hyggligt skott efter en dryg halvtimme, men Sarpsborgsmålvakten räddade igen.
I slutminuten av den första akten hade MFF kanske sitt bästa anfall dittills. Markus Rosenberg nickade Sören Rieks inlägg en god bit över ribban.
Norrmännen fick hygglig betalt för sitt hårda jobb och överbelastning av alla ytor där bollen fanns.
Och Rashad Muhammed kunde skapa möjligheter av ingenting, Andreas Vindheim trodde att han hade kontroll, men Sarpsborgsanfallaren stal bollen och sköt i stolpens utsida.
MFF-spelet flöt inte fram. Det hackade betänkligt när ledningsmålet jagades under den andra halvleken.
Målet kom – men i fel bur ur MFF-perspektiv.
En vunnen närkamp, ett inlägg och en språngnick av Patrick Mortensen var allt som behövdes för att norrmännen skulle ta ledningen i den 63:e minuten.
Luften såg ut att gå ur MFF, men man fick snart syre i lungorna.
Inhopparen Eric Larssons inlägg nådde Markus Rosenberg, vars nick tog på en norsk back och skapade en tilltrasslad situation som Marcus Antonsson kunde utnyttja. MFF hade 1–1 i den 67:e minuten.
– Klart en stor besvikelse att vi inte vinner. Men det är inte så lätt att spela sitt eget spel på en åker i november, sa Rosenberg som inte heller var nöjd med sin egen insats.
– Jag hade en hel del chanser, nicken i slutet av första ska jag sätta. Jag hade hoppats på en bättre insats för min egen del, sa han till TV9.
Sex minuter senare var Eric Larsson på väg framåt, han föll i straffområdet, men allt resulterade i en varning för Larsson – för filmning.
MFF jagade segern, men fick nöja sig med 1–1.
Nästa match för MFF i Europa League är mot Genk hemma.
– Det finns stora möjligheter att gå vidare, men de hade varit ännu större om det hade blivit vinst idag, sa Markus Rosenberg.
Gå till toppen