Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Precise Biometrics

Precise Biometrics stuvar om organisationen

Precise Biometrics stänger sitt kontor i Karlstad och stärker upp verksamheten vid huvudkontoret i Lund. Samtidigt ska företaget öppna ett nytt kontor i Shanghai i Kina.

Precise Biometrics utvecklar mjukvara och lösningar baserade på fingeravtrycksigenkänning.
Som en del i en tilltänkt omorganisation kommer företaget bland annat att etablera ett nytt kontor, med en handfull nyanställningar, i kinesiska Shanghai under det första halvåret nästa år. Syftet är att stärka upp företagets kundservice och lokal support för kunder i Asien, primärt Korea och Kina.
Samtidigt stänger företaget sitt supportkontor i Karlstad, med åtta anställda, och samlar all sin svenska verksamhet vid huvudkontoret i Lund.
– Alla våra medarbetare i Karlstad berörs av varslet. Vi kommer att ha dialog med dem framöver för att se om det finns lämpliga positioner för dem i Lund, säger Stefan K Persson, vd för Precise Biometrics.
Dessutom hänger ytterligare sju tjänster löst vid huvudkontoret i Lund.
– Den roll som de har idag kommer inte att finnas kvar. Men det kommer att ske en diskussion på individbasis, och det kan finnas möjlighet för medarbetarna att passa in i nya roller, säger Stefan K Persson.
Idag har Precise Biometrics sammanlagt 42 anställda, inklusive dotterbolaget i Potsdam i USA som kommer att vara oförändrad, samt sälj- och supportpersonal i Taiwan och Korea. Efter omorganisationen ska personalstyrkan ha krympt till 32 anställda, varav 19 medarbetare vid huvudkontoret i Lund. Bolaget förväntar sig inte att omorganisationen ska medföra några väsentliga engångskostnader.
– Vi räknar med att kostnaden för nästa år blir ungefär densamma som för i år. Men när vi kommer in i full implementation av förändringen så kommer vi att spara tio miljoner kronor på årsbasis, säger Stefan K Persson.
Läs mer: Precise Biometrics vd får gå på dagen
Läs mer: Precise Biometrics ser svagare tillväxt
Läs mer: Samsung väljer Precise Biometrics: ”Stärker vår position”
Fakta

Precise Biometrics

Säte: Lund.

Omsättning (2017): 68,7 miljoner kronor.

Antal anställda (2018): 42.

Resultat efter finansnetto (2017): minus 12,4 miljoner kronor.

Gå till toppen