Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla medaljhopp från Lommaklubb i VM

Cornelia Lelinge och Lotta Dahlqvist från Lommaklubben Baekedusan Taekwondo är båda uttagna till VM i Taekwondo som går av stapeln i Taipei nästa vecka.

Cornelia Lelinge och Lotta Dahlqvist från Baekedusan Taekwondo i Lomma ska representera Sverige i VM.Bild: Johanna M Karlsson
Landslagsdobokarna har kommit. Det är de dräkter som Cornelia Lelinge och Lotta Dahlqvist ska ha på sig när de representerar Sverige i VM i Taiwans huvudstad Taipei i nästa vecka.
Båda två tävlar i poomsae, en av två inriktningar inom taekwondo. Här ligger fokus på grundteknikerna, och deltagarna bedöms efter hur väl de utför olika rörelser.
Det här blir Lotta Dahlqvists fjärde VM. Senaste gången, i Peru, tog hon hem bronset i sin ålderskategori.
Siktar du ännu högre i år?
– Alla de bästa kommer, och i år är det helt nya förutsättningar. Men jag siktar på medalj, säger Lotta Dahlqvist.
15-åriga Cornelia Lelinge blev uttagen till landslaget 2017 och tävlar nu i VM för första gången. Till skillnad från Lotta Dahlqvist, som tävlar individuellt, ska Cornelia Lelinge tävla i ett lag tillsammans med två tjejer från Stockholm.
– Jag började träna taekwondo för sex år sedan, för att pappa ville det. Det är en rolig och annorlunda sport, säger Cornelia Lelinge.
Till vardags går hon i nionde klass, och kombinerar studierna med träningspass varje dag. träningen underlättas av att familjen byggt en egen träningslokal hemma i bostaden i Dalby.
Vad har du för mål i VM?
– Jag vill gå vidare från första omgången.
Och längre fram?
– Jag vill hålla på med Taekwondo så länge som det är roligt och jag är bra på det, säger Cornelia Lelinge.
På lördagen flyger de till Taipei och har sedan några dagar för att acklimatisera sig till det nya klimatet. Tävlingarna inleds sedan på torsdag.
Gå till toppen