Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kärlek på hjul: En rätt festlig och romantisk åktur

"Det är lite gammaldags fars över det hela, men syftet är att med humorns och romantikens hjälp belysa och krossa fördomar mot människor i rullstol." Malin Krutmeijer ser den franska komedin.

Franck Dubosc och Alexandra Lamy.Bild: Njutafilms

Kärlek på hjul

BIO. ROMANTISK KOMEDI. Frankrike (Tout le monde debout), 2018. Regi: Franck Dubosc. Med: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Gérard Darmon. Barntillåten. Längd: 1.47.

Idén till franska ”Kärlek på hjul” är tämligen fånig. Stenrik medelålders charmör låtsas vara rullstolsburen för att ragga upp en skitsnygg ung personlig assistent, men blir kär i tjejens äldre syster – som är rullstolsburen på riktigt.
Jocelyn, som charmören heter, försöker desperat manövrera olika rullstolstyper i varierande miljöer och blir efterhand alltmer pressad att hitta ett sätt att komma ur sitt bedrägeri utan att förlora sin nyfunna kärlek.
Det är lite gammaldags fars över det hela, men syftet är att med humorns och romantikens hjälp belysa och krossa fördomar mot människor i rullstol. Uppgiften faller tyngst på den vackra Florence, som inte bara är konsertviolinist utan också tennisspelare på elitnivå – allt för att som figur motsäga de förutfattade meningar som publiken förväntas ha mot en kvinna som inte kan gå.
Filmen klampar onekligen runt rätt så klumpigt i det känsliga territoriet, men den har faktiskt en charm som kompenserar.
Franck Dubosc, som också regidebuterar och har skrivit manus, spelar bitvis strålande komedi i rollen som Jocelyn. Trots att rollen är klyschig – ansvarslös lätting får sig en läxa och mognar – fyller han den med värme och tajming. Värre är det för Alexandra Lamy i rollen som Florence: hon får mest vara bollplank och trofé. I birollerna händer det lite mer.
Tar man ”Kärlek på hjul” för vad den är, så är den en rätt festlig åktur, och dess hjärta är gott.
Gå till toppen