Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Rosenberg bekräftar: "Jag vet, vi kör ett år till"

Från att ha varit mycket bestämd att det här var den sista säsongen i Malmö FF har MFF-kaptenen Markus Rosenberg blivit allt luddigare i konturerna när han svarat på frågor om framtiden. På fredagen kom också det rakt motsatta beskedet.
I den andra av två raffinerade Twitter-teasers säger han rent ut:
– Jag vet, vi kör ett år till.

Markus Rosenberg fortsätter även 2019.Bild: CARL SANDIN
Några minuter senare kom bekräftelsen på mff.se och Markus Rosenberg utvecklar sitt resonemang.
– Den här tiden i MFF har varit en fantastisk period i min fotbollskarriär. Man hade aldrig kunnat drömma om de här framgångarna och att det skulle funka så bra på planen i så många år. Det är härligt att folk uppskattar det jag gör och att många vill att jag ska fortsätta, säger Rosenberg till mff.se och fortsätter:
– Fram till sommaren var det ingen kanonprestation från mig eller laget. Men därefter har det känts väldigt bra. Och det har egentligen inte så mycket med resultat och poäng att göra, utan mycket om det mentala, om jag brinner för det och hur kroppen känns. Om vi går vidare i Europa League och når en Europaplats i Allsvenskan är det positivt men inte avgörande.
Det finns alltså inga om eller men eller villkor för en fortsättning.
”Jag hittar inte någon anledning att sluta. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.”
Markus Rosenberg har antytt det tidigare, men erkänner nu:
– Jag hittar inte någon anledning att sluta. Familjen vill att jag fortsätter, kroppen håller fortfarande och jag brinner för fotboll och för MFF. I slutändan var det egentligen ett ganska enkelt beslut.
MFF-klacken har hela hösten skanderat "Mackan, skriv på, skriv på". Till slut fick alltså sportchefen Daniel Andersson det kontrakt signerat som i princip Rosenberg förmodligen själv kunnat bestämma villkoren i.
– Det känns fantastiskt att han har förlängt. Han har varit vår viktigaste spelare sedan han kom hem, både på och utanför planen. Han visar vägen genom sin kravställning, attityd och professionalism. Det är enormt viktigt för klubben att ha kvar honom ett år till, förklarar Daniel Andersson i meddelandet på mff.se.
För Sydsvenskan har Markus Rosenberg själv vid ett par tillfällen konstaterat att hans kropp och fysik faktiskt varit starkare än de senaste åren. Daniel Andersson är inne på samma spår:
– Markus Rosenberg har gjort en väldigt bra säsong och verkligen visat att han är på den absolut högsta nivån i Sverige. Han levererar match efter match och kan spela mycket trots ett tätt matchande. Han har varit mycket betydelsefull för oss i år.
Gå till toppen