Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marieholm – loppisbyn som slår svenskt rekord

Ett skånskt nav för återbruk växer fram i Marieholms nedlagda yllefabrik. Här finns redan landets största permanenta loppisyta. Bakom satsningen står Rickard Forshufvud, känd som Röstånga Möllas skapare. Idag brinner bagaren istället för tanken på att ge nötta prylar nytt liv.

Rickard Forshufvud har stora planer för den gamla yllefabriken. I det gamla textiltvätteriet håller hans bageri, Röstånga Mölla, på att flytta in. Längre fram hoppas han på både en saluhall och att fabriken ska kunna rymma så kallade bokaler, en boendeform som kombinerar bostad med näringsverksamhet.Bild: Peter Frennesson
Rickard Forshufvud älgar fram genom den gamla yllefabriken. Han stannar och pekar. Där borta håller det som finns kvar av hans gamla livsverk, bagerikedjan Röstånga Mölla, på att flytta in.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen