Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Podden avsnitt 63: Kärleken – kampen vs flykten

En härlig mix av relationskrisande kvinnor i kulturen, skam, skuld – och så lite om döden.

Bild: Lars Brundin
Francke har varit på begravning, och såg sitt (och andras) tidningsliv passera förbi. Nord, ja, hon behöver mest ett nytt rouge.
Och så fördjupar vi oss i två aktuella exempel på relationskrisande medelålders kvinnor i populärkulturen.
Helena von Zweigbergk, som skrivit romanen ”Totalskada”, och Nicola Walker, som spelar skilsmässoadvokaten Hannah i ”The Split”.Bild: Norstedts och SVT
I brittiska tv-serienThe Split” kämpar skilsmässoadvokaten Hannah (Nicola Walker) med sitt långa, trygga äktenskap samtidigt som hon blir allt mer betuttad i en ungdomskärlek - som dessutom är hennes nya chef. Ej lätt.
Klipp till den aktuella romanen ”Totalskada” av Helena von Zweigbergk, där Agneta gör det oförlåtliga: Sätter fyr på hela huset. Av misstag. Men ändå. Skulden. Skammen. Och vad finns kvar av hennes och Xaviers långa relation, när allt det de byggt upp tillsammans är förstört eller rökskadat?
Vi har också njutit av att få komma nära människan bakom politikerpersonan i ”Gudrun - konsten att vara människa”.
Här kan du lyssna:
Nord & Francke på Instagram!
Här finns vi på Facebook!
Vår podd är här!
Mejla oss!
Gå till toppen