Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bergevi med toppform i guldjakten

Bättre än någonsin tidigare kliver Fair Plays Filip Bergevi in i höstens elitseriespel. – Formen är väldigt bra och det känns som säsongens andra "peak", säger han.

Filip Bergevi är på hemmaplan för att spela hem en ny SM-titel till Fair Play.Bild: PETTER ARVIDSON
Med två raka Future-semifinaler i bagaget har 24-årige Filip Bergevi anslutit till Fair Plays elitserielag för att spela den komprimerade serien om årets SM-titel. På lördagen inleds seriespelet mot Örebro på hemmaplan.
– Det är klart att när man har bra form så vill man gärna fortsätta att köra på ute på touren, men samtidigt har jag gjort en plan för säsongen där jag ska vara hemma nu och spela i elitserien. Jag tror också att det är bra att få in en match- och träningsperiod nu inför nästa säsong, säger han.
Förra veckan hade han sin hittills bästa rankning, 726:a, men med de senaste framgångarna kommer han i nästa sammanställning stiga till en plats runt 670. Nyckeln till framgången är enligt honom själv enkel.
– Jag hade en mycket bra period i våras också, men fick sedan höftproblem som suttit i och gjort att jag inte kunnat träna för fullt. Sedan en tid har jag äntligen kunnat köra på under flera veckor i sträck.
Förutom de två semifinalplatserna på Future-tävlingar i Vietnam har han under hösten också tagit sig till en final i Storbritannien. Samtidigt fick han också ta plats i höstens Davis Cup-lag som reserv. Nästa säsong siktar han på att göra ett ännu större skutt uppåt med sikte på topp-300.
Fair Play, med tre raka guld, kommer till spel med ett starkt lag i elitserien underledning av Robin Borg. Förutom Filip Bergevi finns bland annat André Göransson, DC-reserv mot Schweiz, Isak Arvidsson och veteranen Pablo Figueroa.
– Det är kul att komma hem och representera ett lag eftersom man ofta är ute själv och spelar. Malmö är annars också min bas så det är extra kul att spela för klubben. Generellt tycker jag elitserien håller hög nivå och den går framåt för varje år. Det finns flera DC-spelare i lagen och utländska spelare med bra rankning. Jag hoppas också att Elias Ymer kommer till spel i några matcher, säger Filip Bergevi.
Själv har han också lockat hit ett utländskt namn. På Berkeley University spelade han ihop med fransmannen Florian Lakat som nu finns i Malmö.
– Han har spelat bra med André också under året, men i USA var vi rankade etta när vi spelade ihop för universitetet, säger Filip Bergevi.
Tillsammans med Florian Lakat tog Filip Bergevi årets enda titel i dubbel. Andre Göransson har vunnit två dubbeltitlar med fransmannen under hösten.
Gå till toppen