Annons

Annons

Skåne

De brygger öl i köket – här är deras bästa tips

Humle, malt, experimentlusta och tålamod – ingredienserna som krävs till den nya trenden med hembrygd öl är flera.

För bryggarna Christian Hansson och Tony Abramo har favoritdrycken blivit en heltidshobby.

Tony Abrambo och Christian Hansson laddar bryggverket för att brygga en chili-stout.

Bild: Lars Brundin

Annons

I ett hus på en tvärgata till Hantverksvägen i Staffanstorp är köket den här kvällen fyllt av just hantverk. På golvet står ett trettio liter stort bryggverk i stål, plasthinkar – och så Tony Abramo och Christian Hansson i sina bryggartröjor, förstås. I kväll ska bryggerierna Från A till Ö och Brasserie de Chanson brygga en chili-stout som blir svart till färgen.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy