Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De brygger öl i köket – här är deras bästa tips

Humle, malt, experimentlusta och tålamod – ingredienserna som krävs till den nya trenden med hembrygd öl är flera.
För bryggarna Christian Hansson och Tony Abramo har favoritdrycken blivit en heltidshobby.

Tony Abrambo och Christian Hansson laddar bryggverket för att brygga en chili-stout.Bild: Lars Brundin
I ett hus på en tvärgata till Hantverksvägen i Staffanstorp är köket den här kvällen fyllt av just hantverk. På golvet står ett trettio liter stort bryggverk i stål, plasthinkar – och så Tony Abramo och Christian Hansson i sina bryggartröjor, förstås. I kväll ska bryggerierna Från A till Ö och Brasserie de Chanson brygga en chili-stout som blir svart till färgen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen