Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Låt oss prata om sex

I "Sex och lögner" intervjuar Leïla Slimani marockanska kvinnor om sexuella tabun i Marocko. Hennes budskap är: Vi måste sluta ställa islam mot upplysningen – sex var inte tabu i islams begynnelse.
Rakel Chukri träffar en författare som angrips av såväl franska akademiker som islamister. Hon föreslår att Marockos system med kvinnliga imamer exporteras till Europa: "Allt för länge har vi låtit männen tolka de religiösa texterna. Det är ett väldigt stort problem."

I boken "Sex och lögner" intervjuar Leïla Slimani kvinnor i Marocko om hur de hanterar kontrollen av sin sexualitet.Bild: Hussein El-alawi
Fanatiska predikanter är inte ovanliga i Marocko. En av dem är Fatima­ Nejjar som har hotat flickor att skratt kan leda till ”horeri”. En annan är Moulay Omar Benhammad som vill förbjuda kärleksmeddelanden på ­Facebook.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen