Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mattias Svanberg ersätter Pontus Jansson i landslagstruppen

En tidigare MFF-spelare är skadad och missar Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland – och ersätts av en annan.

Mattias Svanberg kallas in som ersättare för skadade Pontus Jansson. Arkivbild.Bild: Suvad Mrkonjic/TT
Debutanten Mattias Svanberg, 19, får chansen efter Pontus Janssons skada.
Janne Andersson ser stor potential i den unge Bologna-spelaren.
– Det ska bli jätteroligt med Mattias, säger förbundskaptenen på en presskonferens.
Ex-MFF:aren Pontus Jansson missar de kommande Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland efter att ha stukat foten i helgens match med sitt Leeds.
Förbundskaptenen Janne Andersson väljer att ersätta försvaren med Bologna-mittfältaren Mattias Svanberg. Den förre MFF-spelaren är debutant i A-landslagssammanhang.
– Han gjorde avtryck redan innan han lämnade Malmö. Han har spelat ett antal matcher i Bologna, fått förtroende, och det har varit roligt att följa honom. Det blir en rolig spelare att jobba med, jättespännande, säger Andersson.
Han skulle gärna se att fler unga svenska spelare tar för sig och tar de sista stegen för att bli en riktigt bra offensivt.
– Om man ser på spelare som har vissa kvalitéer, och har potential att nå den högsta nivån, så han är en sån. Jag skulle vilja att det fanns fler unga spelare som kom fram och kan blomma ut riktigt bra. Mattias är lite av den typen. Det är roligt att få in unga med offensiva kvaliteter, säger Janne Andersson.
Sverige möter Turkiet på bortaplan på lördag och därefter Ryssland i Solna tisdagen den 20 november.
Gå till toppen