Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Trögt för MFF:s motståndare i Europa – tredje raka oavgjorda

Naturligtvis ska det inte dras några långtgående växlar, men MFF:s gruppmotståndare i Europa League har det för tillfälligt lite kämpigare i sina ligor.

Intressantast är förstås hur det går för Genk – med tanke på att MFF möter dem den 29 november.
Ni minns säkert att de gjorde en kanonstart i ligan, men i helgen blev det bara 0-0 - mot nästjumbon Mouscron. Det hör sannerligen inte till vanligheterna att Genk går mållöst från planen. Nu blev det så på bortaplan.
Det innebar dessutom att Genk spelade oavgjort för tredje matchen i rad. Det blev ju med nöd och näppe oavgjort mot Besiktas i Europa League och också oavgjort i seriefinalen mot Club Brügge förra helgen. Nu ska det påpekas att Brügge några dagar senare vann borta med 4-0 mot Monaco i Champions League...
Besiktas var ju nära att få en boost i Europa League mot Genk, men efter tidig ledning blev det bara 1-1 i slutminuterna.
I ligan är det faktiskt än tuffare. Det blev hemmaförlust i helgen mot Sivasspor med 1-2, trots tidig ledning. Sivasspor ligger alltså elva i turkiska ligan, Besiktas föll till sjundeplatsen. I bortalaget spelade för övrigt Mattias Bjersmyr hela matchen.
Värt att notera - målvakten Loris Karius var inte ens med i matchtruppen för Besiktas. Trots att Besiktas hade två målvakter på bänken. Någon uppgift om skada finns inte. Han stod heller inte mot Genk, men då satt han på bänken.
Sarpsborg gjorde som mot MFF. Spelade 1–1 i ligan mot jumbon Sandefjord. Forsätter alltså att underprestera på hemmaplan. Med en omgång kvar ligger Sarpsborg åtta.
Gå till toppen