Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Företagsledare omhäktad för jaktbrott

En av de misstänkta, gömd under en filt, förs in i rätten vid en tidigare häktningsförhandling. Arkivbild.Bild: Janerik Henriksson/TT
Två av de misstänkta i den uppmärksammade jaktbrottshärvan har omhäktats av Västmanlands tingsrätt, rapporterar lokala medier. Det handlar dels om en 28-årig man som misstänks för grovt jaktbrott och förberedelse till detsamma, dels om den kände företagsledare som åklagaren tidigare pekat ut som drivande i härvan.
Totalt misstänks fem män för inblandning i härvan, som blev känd efter ett tillslag i slutet av oktober. En av dessa är häktad medan två har släppts på fri fot. Enligt åklagaren finns misstankar om att gruppen illegalt har jagat och dödat lodjur och varg. Det finns även misstankar om att kungsörn har dödats.
Samtliga inblandade nekar till brott, och företagsledarens advokat Sven Severin uppger för P4 Västmanland att han avser överklaga häktningsbeslutet.
– Vi tänker gå vidare med detta och få en prövning även av hovrätten, säger Severin.
Gå till toppen