Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jan Johanssons söner för arvet vidare

Det har gått 50 år sedan jazzmusikern Jan Johansson tragiskt omkom i en bilolycka. På albumet "Nordic blue" hedrar sönerna Anders och Jens Johansson faderns arv genom att tolka jul- och folkmusik på piano och kontrabas.

Jens och Anders Johansson är egentligen rockmusiker, men har nu släppt albumet "Nordic blue", i sin pappa, jazzmusikern Jan Johanssons anda. Pressbild.Bild: Heptagon/Playground Music
Den 9 november 1968 var jazzpianisten och kompositören Jan Johansson på väg till en spelning i Jönköping. På E4:an, vid Tureberg i Sollentuna krockade han med en flygbuss och omkom omedelbart. Efter sig lämnade han ett arv av såväl experimentell jazzmusik som oerhört populära jazzversioner av svensk folkmusik, där framför allt "Jazz på svenska" har blivit en klassiker.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen