Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klimatmål spikade i EU

EU-parlamentsledamoten Jakop Dalunde (MP). Arkivfoto.Bild: Henrik Montgomery/TT
År 2030 ska minst 32 procent av energin i EU komma från förnybara källor. Samtidigt ska energieffektiviseringen – hur mycket som sparats jämfört med tidigare prognoser – vara uppe i 32,5 procent.
Siffrorna ingår i de nya klimatmål som nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg efter uppgörelser med EU-länderna i somras.
– Ett jättestort steg framåt. Vi tar tydliga steg för att klara intentionerna i Paris-avtalet, säger svenske ledamoten Fredrick Federley (C) om det paket av åtgärder som röstades igenom på tisdagen.
"Med mål om nollutsläpp i EU, krav på att alla länder utvecklar nationella klimatstrategier och att EU:s utsläpp ska beräknas mot bakgrund av koldioxidbudgetar, är detta en mycket bra grund för en framtida europeisk klimatlag", anser i sin tur kollegan Jakop Dalunde (MP) i ett uttalande.
Gå till toppen