Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sri Lankas HD återinsätter parlamentet

Anhängare till Sri Lankas avsatte premiärminister Ranil Wickremesinghe firar sedan högsta domstolen ogiltigförklarat presidentens beslut att upplösa parlamentet.Bild: Eranga Jayawardena/AP/TT
Sri Lankas högsta domstol upphäver president Maithripala Sirisenas beslut att upplösa parlamentet. Domstolen stoppar även förberedelserna för det nyval som Sirisena utlyst till den 5 januari.
Domstolens beslut är ett bakslag för presidenten i maktkampen som störtat landet in i en politisk kris. Sirisena sparkade premiärminister Ranil Wickremesinghe i slutet av oktober och ersatte honom med Mahinda Rajapaksa. Ranil Wickremesinghe anser sig dock fortfarande inneha posten.
Besluten har ifrågasatts av de tre största politiska partierna som sammanlagt har en absolut majoritet i parlamentet. De hade uppmanat högsta domstolen att återinsätta den lagstiftande församlingen och förklara Sirisenas agerande som olagligt.
Gå till toppen