Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Mincs vd slutar efter oenighet med styrelsen

Startup-huset Minc i Malmö byter vd. Charlotta Alegria Ursing har sagt upp sig efter oenighet med styrelsen om Mincs framtid. Affärsrådgivaren Jeanette Andersson tar över som tillförordnad vd tills styrelsen hittat en permanent ersättare.

Affärsrådgivaren Jeanette Andersson (till vänster) tar över som tillförordnad vd för startup-huset Minc efter Charlotta Alegria Ursing (till höger) tills styrelsen hittat en permanent ersättare.Bild: Jenny Leyman
Charlotta Alegria Ursing tillträdde som vd för Minc så sent som i september förra året. Enligt Mincs ordförande Pehr Andersson, näringslivsdirektör i Malmö stad, slutar hon efter diskussioner med styrelsen om riktningen framåt.
– Charlotta har gjort ett fantastiskt bra arbete med att få infrastrukturen kring rapportering och uppföljning till ägaren Malmö stad på plats, men sen var kanske inte uppdraget riktigt vad hon hade hoppats på. Hon har valt att stiga åt sidan eftersom hon upplevt att hon och styrelsen haft olika uppfattningar om uppdraget, säger Pehr Andersson till 8till5.
Charlotta Alegria Ursing bekräftar att det rått delade meningar om Mincs framtid.
– Min vision har varit att öppna upp och göra Minc mer tillgängligt - som helägt bolag av Malmö stad har jag sett det som en naturlig väg att gå. Vi har kommit en god bit på vägen, men det finns mycket kvar att göra, säger hon i en skriftlig kommentar.
– Det har varit en fantastisk tid på Minc, utmanande och lärorikt på flera sätt. Men jag är värderingsstyrd, vilket också ställer höga krav på ett nära samarbete med styrelsen. När vi nu har olika syn på det fortsatta arbetet väljer jag därför att avgå.
Pehr Andersson uppger att diskussionen med Charlotta Alegria Ursing om att hon ville sluta sitt uppdrag inleddes i början av veckan. I dag lämnades den formella uppsägningen in och styrelsen har utsett affärsrådgivaren Jeanette Andersson på Minc till tillförordnad vd medan rekryteringen av en ny permanent vd pågår.
Vad söker ni hos en ny vd?
– Någon som kan se till att inkubatorn fortsätter växa. En teamledare som har förmågan att få människor att trivas, kan samla dem och få dem att jobba mot samma mål. Gärna någon som varit företagare själv, säger Pehr Andersson.
Läs mer: Återvändare blir vd på Minc
Gå till toppen