Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olsen vill utvecklas: "Det jag kämpar för"

Årets målvakt men ingen vinnare av guldbollen. För Robin Olsen spelar individuella priser dock ingen roll i jakten efter att bli en bättre målvakt. – Det är det jag kämpar för varje dag, säger han.

Robin Olsen har haft ett bra fotbollsår – men siktar på mer.Bild: Anders Wiklund/TT
Axelskadan i början av året blev bara ett fartgupp. Robin Olsen kämpade sig tillbaka till fotbollsplanen, storspelade under VM-slutspelet i Ryssland och belönades sedan med ett femårskontrakt av Serie A-klubben Roma.
Trots det är han inte nöjd.
– Jag strävar efter att bli så bra som möjligt, det är det jag kämpar för varje dag. Det är bara att kriga på, så får vi se hur långt det räcker, säger han.
Olsen, som har startat i Romas samtliga tävlingsmatcher, känner fortfarande att alla bitar i spelet kan bli bättre än vad de är i dagsläget.
– Du blir aldrig komplett. Man kan ta saker från… Ja, hur man ska rädda inlägg, allting egentligen. Det är det vi jobbar på också, säger han.
– Det är detalj för detalj, för att kunna gå igenom allt och kunna bli bättre på allting. Det är detaljer i varje moment.
28-åringen tog emot priset som årets målvakt under fotbollsgalan i Globen, men när det kom till guldbollen fick han se sig slagen av landslagskompisen och Manchester United-spelaren Victor Nilsson Lindelöf.
Men individuella priser verkar inte vara något som han lägger större vikt vid.
I stället handlar allt om att utvecklas, bli bättre och närmast göra två bra prestationer i Nations League-avgörandet borta mot Turkiet på lördag och hemmamötet med Ryssland på tisdag.
– Det är två intressanta matcher, två matcher som betyder mycket för oss. Vi vet vad som gäller och vad vi ska göra för att få våra poäng som vi behöver, säger Robin Olsen.
Gå till toppen