Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Duplantis om galan: "Blir nog svårt"

Armand Duplantis kommer troligtvis inte till Sverige för Idrottsgalan i början av nästa år – trots att stavhoppsstjärnan kan vinna flera priser. – Det kommer nog bli rätt svårt, ett långskott, säger "Mondo".

Armand Duplantis. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Under onsdagen presenterade juryn de nominerade till Idrottsgalan i Stockholm den 21 januari. Stavhopparen Armand Duplantis är nominerad i flera kategorier efter sitt guld och svenska rekord på 6,05 meter vid friidrotts- EM i Berlin i somras.
Men det lutar åt att svensk-amerikanen, som den här terminen inlett studier vid Louisiana State University i Baton Rouge i södra USA, missar galan.
– Det är en riktigt dålig dag eftersom jag måste till Nevada för en stavhoppstävling och ett träningsläger. Jag flyger tillbaka till Louisiana den 20:e och sedan har jag skola. Jag önskar att jag kunde komma (till galan).
Duplantis är nominerad i kategorierna "Årets manlige idrottare" och "Årets prestation". Dessutom lär den nyblivne 19-åringen vara en av aspiranterna till både Svenska Dagbladets Bragdguldet och Radiosportens Jerringpriset.
Men ”Mondo” tror en OS-guldmedaljör som slalomåkaren André Myhrer har större chans att vinna än honom själv.
– Jag är ingen olympisk mästare, jag var bara en 18-åring förra säsongen. Att vara med i diskussionen bland OS-mästare och personer med fina, tunga guldmedaljer är fantastiskt. En ära, jag är väldigt glad över att bara vara nominerad.
Nyligan berättade Expressen att skidstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson också troligen missar galan. Orsaken är att den ligger för nära VM.
Fakta

Duplantis nomineringar

Årets manlige idrottare

Armand Duplantis, friidrott

Johan Kristoffersson, bilsport

André Myhrer, alpint

Sebastian Samuelsson, skidskytte

Årets prestation

Armand Duplantis, friidrott

Pernilla Lindberg, golf

André Myhrer, alpint

Hanna Öberg, skidskytte

Fotnot: Vinnaren av Svenska Dagbladets Bragdguldet presenteras i början av december. Vinnare av Radiosportens Jerringpriset avgörs i en omröstning av svenska folket under Idrottsgalan.

Gå till toppen