Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ekdal redo för spel mot Turkiet

Albin Ekdal har varit ett litet frågetecken för Janne Andersson. Men mittfältaren ger nu klartecken inför Nations League-matchen i fotboll mot Turkiet på lördag.
– Jag är "fit for fight", säger han.

Albin Ekdal.Bild: Claudio Bresciani/TT
Skadeförföljde Albin Ekdal har fått mycket speltid i sin nya italienska klubb Sampdoria. Men i söndagens möte med Roma satt han på bänken med ljumskproblem och har därför varit ett lite osäkert kort inför Sveriges kommande matcher mot Turkiet och Ryssland i Nations League.
Men mittfältaren säger att han tränade för fullt både på onsdagen och torsdagen och är redo att spela på lördag.
– Jag har inte haft en försäsong och har knappt vilat efter VM. Att gå in och direkt spela 90 minuter varje vecka, det är klart att kroppen tar stryk. Det är inte bara min något fragila kropp som skulle göra det, så fungerar det i fotboll, säger Albin Ekdal.
29-åringen njuter av att ha spelat kontinuerligt under en tid.
– Jag får ett stort förtroende och det är ett kvitto på att min kropp håller. Det har funnits tvivel för egen del och från er (mediernas) sida. Det är kul att vara med på allvar hela tiden och att vara en viktig kugge i ett bra lag.
Han menar att det inte är något annat än seger som gäller i bortamötet mot Turkiet. Speciellt efter den tappade ledningen och 2–3-förlusten hemma i september.
– Vi måste vinna för att ha en chans att vinna gruppen. Det blir en tuff match, men samtidigt är vi sugna på revansch sedan senast då vi snöpligt förlorade i slutet. Vi åker dit för att vinna, inget snack.
Gå till toppen