Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Quaison om Isak: "Kommer visa folket"

Vänta och se, säger Robin Quaison. Landslagsspelaren är nämligen säker på att talangen Alexander Isak kommer vara ett namn som Fotbollssverige snart pratar om igen.
– Alexander kommer visa folket vad han kan.

Robin Quaison tror på Alexander Isak.Bild: Anders Wiklund/TT
Alexander Isak valde att lämna allsvenska AIK för Bundesligalaget Dortmund i början av förra året.
Anfallarens flytt ledde till stora rubriker, men med tiden har det blivit allt mer tyst kring 19-åringens tillvaro.
Enligt Robin Quaison ska det dock vara tillfälligt. Han är säker på att Isak snart kommer visa Fotbollssverige vad han har lärt sig i Tyskland.
– Jag tror att han utvecklas mer av att träna där än om han hade spelat här i Sverige, säger Quaison, som själv hör hemma i tyska Mainz.
– I Tyskland lär vi oss att jobba och jobba utanför för att få maximalt ut av sig själv.
Alexander Isak får ingen speltid i Bundesliga.Bild: Suvad Mrkonjic/TT
Enligt den 25-årige landslagsspelaren är inte ens Isaks brist på speltid något att oroa sig över.
– Jag har sett honom spela i U21, och det har gått hur bra som helst. När han väl får spela tycker jag man ser att han har kvaliteter som inte många har. Folk i Sverige är lite för tuffa mot honom. Kom igen, han är 19 år. Jag tror att Alexander kommer visa hela folket vad han kan, säger han.
Robin Quaison missade förra landslagssamlingen på grund av en skada men är nu glad över att vara en del av Sveriges spelartrupp som ska ta sig an avgörandet i Nations League-gruppspelet.
Efter lördagens bortamöte med Turkiet väntar Ryssland hemma på tisdag, och Quaison hoppas att träningarna på Friends arena har övertygat förbundskapten Janne Andersson om att han ska ingå i startelvorna.
– Jag ska göra det jag är bra på, fortsätta jobba, kämpa och bara försöka visa mig så mycket som det går. Jag hoppas på spel.
Gå till toppen