Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tioårsjubileet är bara startskottet: ”Vi planerar för när vi är tanter”

Hur kan de kreativa ledarna på Potato Potato synka sina graviditeter så att verksamheten går ihop? Och kommer budgeten verkligen att hålla? Scenkonstkollektivets jubileumsföreställning ”Fem musor” bygger på inspelningar från kollektivets verkliga ledningsmöten. Men det är inte de de fem kvinnorna själva som sitter runt mötesbordet – istället spelas de av fem manliga kollegor.

Potato Potatos konstnärliga ledare Freja Hallberg, Jenny Möller Jensen, Paulina Göth, Helena Engberg Tunström och Linda Forsell. De är just nu aktuella med föreställningen ”Fem musor” på Inkonst i Malmö.Bild: Emma Larsson
– Vi vill utforska hur de här samtalen låter när de inte är relaterade till vilka vi är. Om det är andra kroppar som säger samma saker, vad händer då? Det får vi se på fredag, säger Helena Engberg Tunström.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen