Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bergstrand och Lagerlöf tar över Djurgården

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf tar över som huvudtränare i fotbollsallsvenska Djurgården. Målsättningen är att slåss om Europaplatser. – De har gjort ett fantastiskt arbete i Sirius, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, längst till höger, lämnar Sirius för att ta ett delat tränaransvar över Djurgården. Arkivbild.Bild: Sören Andersson/TT
Duon meddelade häromdagen att de lämnar den allsvenska konkurrenten Sirius, och på fredagen presenterade Djurgården sin nya tränarkonstellation på en presskonferens på Tele2 arena.
– De är välkända inom svensk fotboll. De har gjort ett fantastiskt arbete i Sirius, där de har varit i sju år. De har spelat en attraktiv, vägvinnande fotboll som också är en modern fotboll, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.
Lagerlöf och Bergstrand får ett delat huvudtränaransvar, och ersätter Özcan Melkemichel, som nyligen meddelade att han tackar nej till en förlängning i klubben.
Djurgårdens målsättning är högt satt, men den nya tränarduon vill inte riktigt sticka ut hakan och redan nu säga när klubben vinner SM-guld nästa gång.
– Djurgården gör ju det då och då. Vi har fått en klar målsättning, och det är att vara med och hota om Europaplatserna varje år. Och gör man det jobbet, då är man med och hotar om de ädlaste medaljerna ändå, säger Kim Bergstrand.
Gå till toppen