Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oscarsfavorit får premiär: "Tufft att filma"

För snart fyra år sedan vann Pawel Pawlikowskis film ”Ida” en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Om några månader har han chansen igen – ”Cold war” är Polens bidrag till nästa års gala och tippas ha stora möjligheter att ta hem priset. Nu går filmen upp på bio i Sverige.

Pawel Pawlikowski, Joanna Kulig och Tomasz Kot i Cannes där filmen hyllades stort. "Det väckte sådana oerhörda känslor", säger Kulig till TT. Arkivbild.Bild: Vianney Le Caer/AP/TT
”Cold war” är en tragisk kärlekshistoria som utspelas just under kalla kriget. Zula (Joanna Kulig) och Wiktor (Tomasz Kot) träffas i efterkrigstidens Polen och blir förälskade. Han vill efter några år att de ska rymma till väst – Zula säger ja men hoppar av i sista stund. Under de kommande åren går de separata öden till mötes, men de kommer att träffas igen. ”En omöjlig kärlekshistoria i en omöjlig tid”, har det sagts om filmen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen