Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”RFSL och RFSU sprider lögner om att SD är homofobiskt.”

RFSL och RFSU har under de senaste åren gjort en glidning från att arbeta sexualupplysande till att bli vänsteraktivistiska organisationer, skriver Magnus Olsson (SD), kommunalråd Malmö.

RFSU:s grundare Elise Ottesen-Jensen ger skolungdomar en lektion i sexualkunskap. Året är 1962.
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Allt som oftast lyfter människor delar av Sverigedemokraternas politik ur deras sammanhang och försöker leda osanna påståenden om vår politik, vilka vi är och vad vi står för, i bevis. Sandra Ehne, ordförande i RFSL, och Hans Linde, ordförande i RFSU, för fram en rad sådana påståenden (Aktuella frågor 8/11).
Bland annat hävdar Ehne och Linde att Sverigedemokraterna ville tvinga Mölnlycke bibliotek i Härryda kommun att plocka ned regnbågsflaggor under den lokala pridefestivalen. Som av en händelse utelämnade de att biblioteket under samma period användes som lokal för förtidsröstning och det därför var olämpligt att samtidigt utsmycka biblioteket med regnbågsflaggor.
Ehne och Linde nämner också den pridefestival som skulle ha hållits i Nyköping i år men som aldrig blev av. De lyfter fram att SD sade nej till att ge ekonomiskt bidrag till festivalen, men utelämnar att även kultur- och fritidsnämndens ordförande, Carina Wallin (S), avslog bidragsansökan och hänvisade till att pridearrangören och RFSL behövde hitta ett sätt att samarbeta på samt att ansökan om bidrag på 371 000 kronor inkom för sent och var för vagt formulerad i förhållande till summan RFSL ansökte om.
I Uppsala län reserverade sig SD i april 2017 mot satsningar på sexualundervisning. Men det handlade inte om undervisning som låg inom ramen för den ordinarie undervisningen, som Ehne och Linde vill få människor att tro, utan om att anslå 423 000 kronor för att RFSU skulle ut i skolorna och bedriva sexualundervisning och hålla föreläsningar.
RFSL och RFSU har under de senaste åren gjort en glidning ifrån att arbeta sexualupplysande till att bli vänsteraktivistiska organisationer.
När RFSL under Stockholm Pride bjöd in samtliga partiledare till debatt i Kulturhuset, var Jimmie Åkesson inte välkommen. Istället lät arrangören SD representeras av en uppblåsbar elefant. Det gjordes alltså av en organisation som varje år får miljontals kronor i statliga bidrag.
Tidigare i höst arrangerade RFSU i Stockholm en endagsutbildning i normkritisk fortbildning där ett av blocken innehöll en föreläsning om ”vithetsnormer”. På vilket sätt är det relevant för ett förbund som ska ägna sig åt sexualupplysning?
Både RFSL och RFSU sprider lögner om att SD är ett homofobiskt parti. De borde läsa vårt principprogram innan de yttrar sig. Där slår vi tydligt fast att vi aldrig accepterar att någon utsätts för diskriminering, hot, trakasserier eller våld, utifrån hur de väljer att leva och med vem. Alla ska accepteras och visas respekt, oavsett sexuell läggning.
SD:s principprogram innehåller också ett avsnitt om vår syn på insemination. Vi har barnets rättigheter i fokus. Det är inte en rättighet att skaffa barn även om vi givetvis har respekt och förståelse för den barnlängtan människor känner. När det gäller frågan om ensamståendes eller lesbiska pars möjlighet till insemination är dilemmat för oss bland annat barnets rätt till kunskap om sina rötter enligt FN:s barnkonvention där det står: "Varje barn har rätt till ett eget namn, ett medborgarskap och att känna till sitt ursprung. Barnet har rätt, så långt det är möjligt, att få veta vilka föräldrarna är och bli omvårdat av dem."
Något som bör nämnas i sammanhanget och som det görs förvånansvärt lite åt är de religiösa fanatiker som lever i Sverige idag och som ser homosexualitet som en synd och att det i vissa områden förekommer förföljelse och trakasserier av homosexuella. SD är det enda parti som talar klarspråk när det gäller dessa problem och som inser att det krävs både minskad invandring och en rad åtgärder för att få nyanlända att anpassa sig till svenska värderingar. Det är aldrig acceptabelt att av religiösa, kulturella eller andra skäl behandla människor illa på grund av deras sexuella läggning.

Magnus Olsson

Magnus Olsson (SD) är kommunalråd i Malmö.
Gå till toppen