Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Winqvist petad som huvudtränare i TFF – Haynes fyller luckan

TFF åkte ur allsvenskan. Det får konsekvenser. Patrick Winqvist är petad som huvudtränare. Kristian Haynes ska leda laget – tills vidare.
– Jag har fått uppdraget att starta upp det här när vi börjar igen på torsdag, säger han.

Kristian Haynes är ny huvudtränare i TFF. Tills vidare.Bild: AVDO BILKANOVIC
Trelleborgs FF:s vistelse i allsvenskan blev ettårig. Laget slutade sist i den högsta serien och får börja om i superettan nästa år.
– Utgången blev inte alls som vi hade tänkt oss, men comebacken i elitfotbollen gick kanske för snabbt, säger Kristian Haynes, 37 år.
Kristian Haynes har en bred erfarenhet som allsvensk spelare i TFF, AIK och Mjällby.
Säsongen som gick var han assisterande tränare till Patrick Winqvist. Efter degraderingen var ett faktum har ledningen med klubbdirektören Mattias Kronvall i spetsen gått igenom situationen.
– Vi har gjort en större analys av hela den sportsliga organisationen. Vi har tagit med ett antal faktorer i processen och kommit fram till det här beslutet, säger Mattias Kronvall.
Patrick Winqvist har två år kvar på sitt TFF-kontrakt.
– Vi lyfter bort honom som huvudtränare, betonar Mattias Kronvall.
– Sedan får vi ta diskussioner med Patrick. I lugn och ro, fortsätter Mattias Kronvall.
När ska den nye huvudtränaren för TFF vara på plats?
– Det får växa fram, vi har inte satt ett slutdatum, säger Mattias Kronvall.
Kristian Haynes beskriver det som några turbulenta dagar.
– Det som har hänt är tråkigt, säger han.
Kan det här bli en permanent lösning med dig som huvudtränare för nästa år eller känner du dig som en nödlösning?
– Det vet jag inte, det är så tätt inpå. Om jag skulle få frågan får jag ta ställning till det då. Jag har ställt upp för att driva igång det på torsdag, säger Kristian Haynes.
TFF:s tillfälliga lösning vet vad han vill fokusera på i det korta loppet.
– Få in energi och motivation i den här gruppen, som har ett sargat självförtroende. Det är det primära, att prata djupare än så känns inte bekvämt, säger Kristian Haynes.
En annan ändring är också klar. Mattias Kronvall lämnar sin dubbelroll som sportchef och klubbdirektör i TFF. Han ska enbart koncentrera sig på arbetet som klubbdirektör, men sitter kvar även som sportchef under en övergångsperiod tills rekryteringsprocessen är klar.
Gå till toppen