Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klæbo visade sprintform – Northug inte vidare

Petter Northug på plats i Beitostølen.Bild: Pedersen, Terje
Sprintkungen från fjolårssäsongen, Johannes Høsflot Klæbo, visade att han är att räkna med även i år när han tog hem skidsprinten i den norska premiärhelgen i Beitostølen före landslagskollegan Emil Iversen.
Men mest uppmärksamhet fick han som inte ens gick vidare från kvalet – Petter Northug. Under fredagen diskades han från 15 kilometer klassiskt och den floppen följdes av ännu en misslyckad dag. I sprinten var han inte ens bland de 30 åkare som går till kvartsfinalerna.
– Diskad i går och direkt utslagen i dag. Det är inte någon fullträff. Jag fick dåliga svar, men det visste jag att jag skulle få, säger han enligt NTB.
Han tror inte att hans form, eller brist på densamma, kommer att göra att det blir någon världscup innan jul och ger sig själv en deadline för när han måste se en förbättring.
– Om jag inte åker fortare innan mitten av december, då är det slut. Då är kvalificeringstiden över, och då får vi se om det blir något mästerskap, säger han.
På damsidan, där Therese Johaug dominerade distansloppet på fredagen, tog Maiken Caspersen Falla hem segern i sprinten (där Johaug inte deltog).
Gå till toppen