Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bangers inkastade i flera olika lokaler i Malmö – fem män gripna

På söndagskvällen fick polisen ett flertal samtal om höga smällar på olika platser runt om i Malmö. Totalt har tre lokaler attackerats med bangers. Fem personer är gripna.

Bild: Patrick Persson
Det första larmet kom klockan 20.05 när en kraftig fyrverkeripjäs kastades in i ett gatukök på Carl Gustafs väg i centrala Malmö. Enligt polisen finns det i nuläget ingen uppgift om någon person blev skadad eller om det uppstod materiella skador.
Tio minuter senare fick polisen samtal om att en banger blivit inkastad i ett gatukök på Munkhättegatan. Personer i lokalen fick ont i öronen och det uppstod viss materiell skada.
– Eventuellt pratar vi om personskada där, säger Rickards Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Ytterligare cirka 15 minuter senare kom samtal från en videobutik på Nydalatorget, där ännu en banger hade blivit inkastad. Lokalen fick en del skador men det finns inga uppgifter om personskador.
Bild: Patrick Persson
Polisen stoppade senare en personbil på Ramels väg, på Rosengård, vid en bensinmack. Fem personer är gripna för försök till grov misshandel. Eventuellt kan ytterligare brottsmisstankar tillkomma.
– Samtliga är unga män. Jag vill inte gå in på varför vi stoppade just den här bilen, säger Rickard Lundqvist.
– Vi ser ett samband mellan de här tre händelserna och de fem personerna som är gripna.
Männen ska nu förhöras.
Skadeläget på de personerna som fick ont i öronen är oklart. Och oavsett om de är skadade eller inte kan rubriceringen, försök till grov misshandel, kvarstå.
– Om du kastar in en sådan här pjäs i en lokal borde man någonstans förstå vad den kan ställa till med. Om man inte gör det pratar vi om ett likgiltighetsuppsåt. Oavsett om någon är skadad eller inte kan vi ändå sätta den rubriceringen, säger Rickard Lundqvist.
Gå till toppen