Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Spa och rehab väntar efter segern i Turkiet

Tre ytterst viktiga poäng mot Turkiet – men ingen tid att fira. Redan på tisdag väntar en ny viktig Nations League-drabbning för Sverige. – Två dagars vila och sedan match igen. Men det tror jag vi ska klara, sade anfallaren Marcus Berg efter 1–0-segern.

Marcus Berg ser fram emot återhämtning efter segern borta mot Turkiet.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Sveriges nummer nio på topp fick nytt sällskap i form av Viktor Claesson i tvåmannaanfallet borta mot Turkiet. Men några mål blev det inte den här gången heller för anfallaren Marcus Berg, vars måltorka i landslagströjan nu sträcker sig hela vägen tillbaka till 8–0-segern mot Luxemburg den 7 oktober förra året.
En måltorka som, med tanke på segern som bärgades i Konya, inte var något Al Ain-anfallaren lade allt för stor vikt vid efter slutsignalen.
– Vad ska jag säga. Jag gjorde mitt jobb och det känns bra. Vi hade en straff och kanske skulle haft en till i första halvlek. Sedan hade vi inte mycket mer avslut. Det kändes bra och det är bara att kriga på, sade Berg.
TT: Det är inget som grämer dig eller som du tänker på?
– Självklart vill jag hjälpa laget. Men som sagt, vinner vi så skiter jag fullständigt om jag gör mål. Det är mer om vi förlorar och man missat jättelägen så grämer man sig mer.
Någon tid för grämande, eller firande för den delen, finns det dock inte. 1–0-segern mot Turkiet, som bärgades genom en Andreas Granqvist-straff, innebär att Sverige nu har möjlighet att vinna sin Nations League-grupp. Men då krävs tre hemmapoäng mot Ryssland på Friends arena på tisdag.
– Det är en press att vinna gruppen, så klart. Ryssland hemma är en tuff match men en match vi kan ta. Men nu gäller det att återhämta sig, sade Berg.
TT: Vad gör man för att återhämta sig på bästa sätt?
– Det är isbad, protein, elektrolyter... Allt du kan få i dig. Långkalsonger med tryck på flyget. Sedan en bra rehabdag och få sova ut. Sedan ska vi köra lite spa på det så tror jag det ska bli bra.
Gå till toppen